новини детски

Начало | новини детски | „Забавно лято, грижовна есен“ превръща детската ваканция във вълнуващо приключение

„Забавно лято, грижовна есен“ превръща детската ваканция във вълнуващо приключение

Аз детето | 2018-08-03

„Забавно лято, грижовна есен“ превръща детската ваканция във вълнуващо приключение

Инициативата „Забавно лято, грижовна есен“ се провежда за четвърта поредна година. Тя превръща детската ваканция във вълнуващо приключение със специална академия, в която малчуганите могат да се превърнат в истински научни откриватели и изобретатели. А наред с това не се пренебрегват и по-възрастните, които ще бъдат насърчавани в предприемачески дух.

„Програмата обхваща четири региона на България – Кърджали, Хасково, Благоевград и Тутракан. Това са тютюнопроизводителни региони. А целта на инициативата е да обслужи нуждите на тези местни общности. Включени са няколко компонента, които отговарят на разширяващите се потребности. Също така се стремим да увеличим обхвата“, сподели в студиото на „България сутрин“ организаторът Елица Баракова.

Инструкторът Камен Киров, който участва в процеса за втора поредна година и се занимава с най-малките, изрази възхищението си от желанието на децата и техния интерес към инициативата. „Посредством игра и история децата влизат в един процес на мечтаене. Въображението им се отключва и дори планират собственото си бъдеще. Нещо, което за тях е изключително важно.“, допълни още той пред Bulgaria ON AIR. Вижте повече във видеото!



Снимка: pexels.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град