Лаборатория

Начало | Лаборатория | Всеки е играл със слайм, но правили ли сте слайм балони!

Всеки е играл със слайм, но правили ли сте слайм балони!

Аз детето | 2018-08-19

Всеки е играл със слайм, но правили ли сте слайм балони!

Слаймът отдавна не е нищо ново! Не се съмняваме, че всеки от вас се е докосвал поне веднъж до това нещо. Може и да не го е харесал, но има представа какво е. Така че за всички вас – и за тези, които са неподправени слайм фенове и знаят всичко за него и за тези от вас, които смятат, че е поредната модерна щуротия, която ще отшуми – имаме едно интересно предложение. То всъщност си е направо цял експеримент! Забавно е и не изисква кой знае какви чудновати неща, които да няма във всеки дом. Прави се лесно, така че и да не ви хареса (в което силно се съмняваме), няма да съжалявате, че сте го опитали. И определено можете да впечатлите приятелите си с него – особено тези, които са луди по слайма. Както казахме всеки си е играл с него, но правили ли сте някога слайм балони! Обзалагаме се, че не, просто защото не може. Заради консистенцията! Тук обаче тя е по-специална и ще станат интересни балони, така че хайде направо да започваме!

Определено няма да ви трябва рог от еднорог, но пък ще ви трябват бяло канцеларско лепило, пластмасова чашка или купичка, 2 супени лъжици нишесте, още една чашка, вода, сламка и боя за храна. Това последното е по желание, ако искате балоните ви да са цветни, но и бели пак е интересно!

Ето и как да направите всичко!

Напълнете чашата до половината със студена вода от чешмата. Към нея добавете 2 супени лъжици нишесте и разбъркайте хубаво, докато то напълно се разтвори във водата. В купичката сипете лепилото – цялото шишенце иначе нищо няма да стане. След това докато бъркате внимателно малко по малко добавяйте водата с нишестето. Трябва да се получи гъста, но и течна смес! Ако ще добавяте цвят, тук е моментът да го добавите и да разбъркате отново.

А сега какво? Много просто хванете балончестия слайм (да така ни харесва да го наричаме) и го закрепете като пластилин на единия край на сламката. От другия просто духайте и ще видите как един балон се надува и става все по-голям и по-голям, но не е като никой, който сте виждали досега!



Това е всичко! Няма някакъв „бум“ или „еха“ ефект, но пък сме сигурни, че ще ви се стори интересно веднага щом го хванете в ръце!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град