приказки от деца

Начало | приказки от деца | Вълшебното лятно приключение на зайчето ми Огин

Вълшебното лятно приключение на зайчето ми Огин

Димитър Тумбалов | 2018-09-02

Вълшебното лятно приключение на зайчето ми Огин

В далечно морско градче, край морския залив се намирал вълшебният дворец на драконите. Огрян от горещото весело слънце, спускащо лъчите си и озаряващо прекрасния плаж. Дворецът бил изграден от морска кал, миди, рапани и водорасли. Мидите блестели като лакирани, а прозорчетата светели като перли обградени от люспи на шарани. Слънцето напичало пясъка и морската вода.

Един ден Огин реши да напусне клетката си. Той беше чувал за прочутия Драконов дворец, но никога не бе го виждал с очите си. Затова беше твърдо решен да направи всичко възможно да открие и види прочутия дворец, макар да знаеше че няма да е никак лесно. Огин напусна клетката си и заподскача по парещия пясък, скок-подскок, скок-подскок... По пътя си вижда как слънцето му маха с ръка, приятелски.

– Здравей. – казало му Слънцето!

– Здравей. – кимнал Огин!

– Знаеш ли пътя, водещ към драконовия дворец? – попита нетърпеливо Огин голямото огнено Слънце.

– Разбира се. – отговорило Слънцето. Та нали аз виждам всичко на тази земя.

– Аз ще ти покажа пътя, не се тревожи! Но трябва да знаеш, че пътят до Двореца няма да е лек.

Но Огин бил готов на всичко само и само да види прочутия Драконов Дворец за който бил слушал от много време. Без да се колебае той бил готов да поеме трудния път.

Слънцето му обяснило:

– Тръгни на ляво, после на дясно. Ще се наложи да преминеш и през територията на морските чудовища... понякога те са разгневени, излизат от дълбините на морето и унищожават всичко що се изпречи на пътя им! – казало Слънцето.

Но Огин бил решен... трябвало да види прочутия дворец!

След това... след хиляди мили ще зърнеш водораслени къщи, огромни морски звезди и рапани... това е територията на морските нимфи. И ако все още си готов на всичко за да видиш двореца... като последно препятствие е Нептуновия замък. – казало Слънцето.... Тук всичко е мистериозно и необикновено.

След като преминеш нептуновата територия, където морето бушува със страшна сила, в ъгъла скрит между две огромни морски скали се намира прочутият загадъчен Драконов дворец!

Огин благодарил на Слънцето и скок-подскок поел по описаният път. Скок-подскок... скок подскок, така почти цял ден преминавал през описаните от слънцето територии и не се отказвал. Преди залез най-сетне достигнал до Драконовия Дворец. Какво да види... На брега на морето се печели малките дракончета, които се радвали на красивия морски пясък. Големият дракон цопкал във водата и викал малките си. Щастливи и доволни те започнали да ловят миди, рапани, рибки и се гмуркали в дълбините....

Зайко скрит зад един камък ги наблюдавал и се радвал на веселите приключения на семейство Драконови..

Доволен от преживяното Огин поел пътя обратно към дома. След хиляди мили се прибрал в клетката доволен и развълнуван от преживяното. Слънцето бавно се криело зад хоризонта. И махало с огнените си лъчи на Огин. Така след преживяното и уморен от хилядите мили път, но доволен от деня си Огин се сгушил в един от ъглите на клетката си и заспал. Той никога нямало да забрави вълшебния загадъчен Драконов дворец!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град