малък готвач

Начало | малък готвач | Уникална глазура за сладкиши, която ще ги превърне в истинско произведение на изкуството

Уникална глазура за сладкиши, която ще ги превърне в истинско произведение на изкуството

Аз детето | 2018-08-03

Уникална глазура за сладкиши, която ще ги превърне в истинско произведение на изкуството

Мъфини с шоколад или ванилия, кекс с орехи и стафиди, бисквитки със сушени плодове или парченца шоколад, домашна торта с банани и лек крем – убедени сме, че от време на време се случва да приготвяте с мама подобни сладки изкушения у дома! По-големите от вас сигурно вече ги приготвят и сами и изненадват цялото семейство. Знаете ли обаче, че от обикновени вкусни сладкиши те могат да се превърнат в галактически вкусни сладкиши. Толкова красиви, каквито няма да намерите и в най-добрите пекарни и сладкарници. При това самите вие можете да ги превърнете в истински произведения на изкуството! Как ли? Много лесно – с тази специална рецепта за галактическа заливка с интересен ефект. Тя може да се използва за всякакви сладкиши – както вече разбрахте, че дори и за купени такива. Сигурни сме, че вече нямате търпение, затова направо ви казваме и необходимите продукти!

Ето и как да направите магията:

В купичката сипете прахчетата желатин и прибавете 100 мл студена вода, след което ги оставете настрана, за да абсорбират хубаво водата. През това време в тенджерка сипете още 100 мл студена вода, захарта и кондензираното мляко и ги разбъркайте добре. След което поставете сместа на умерен огън на котлона и я оставете да заври. Знаете си, надяваме се, че ако не можете да боравите с печката все още напълно сигурно, трябва да помолите някого да ви помогне с тази част. Оставете сместа да ври около 5 минути, след което я дръпнете от огъня и изчакайте още 2-3 минути леко да изстине.

Имайте предвид, че не трябва да се разсейвате и да я оставите да изстине съвсем, трябва да е леко топла, когато добавяте желатина, за да може накрая глазурата ви да получи желания ефект. След това естествено отново разбъркайте, за да може всичко да се смеси.

Начупете и добавете белия шоколад към сместа и отново бъркайте хубаво, докато се разтопи. Ако е много изстинала можете отново да я сложите на котлона за малко да загрее, за да може шоколадът да се превърне в крем. Накрая тази ваша смес трябва да е гладка! Това се постига с бъркане!

След това я разпределете в отделни купички – броят им зависи от цветовете, които ще използвате. Можете към вашата галактическа заливка да добавите и други цветове, но според нас с тези става най-красиво. Така че ако ни слушате ще ви трябват 6 купички със сместа. Не е нужно да ги пълните целите, и половината от тях също става. Тук най-важното е за всеки цвят да има смес! След това просто сложете от гел боята вътре. Колкото ви харесва, като имате предвид, че колкото повече боя слагате – толкова по-тъмни ще бъдат и цветовете. Отново разбъркайте, за да може кремът да се оцвети!

След това просто сложете в тавичка или някаква подходяща чиния вашите бисквитки, мъфини, торта или какъвто сладкиш сте решили да глазирате. И започнете да го поливате отгоре с различни цветове. Тук няма голямо значение колко или как го правите. Както и да е – ще се получи много хубаво и галактическо. След като приключите с глазурата – посипете и по малко захарни звездички върху всеки сладкиш за още повече разкош.

Накрая остава просто да изчакате 20 минути, за да може глазурата да стегне и сте готови. Красиво, галактическо и забелязвате ли нещо... С огледален ефект. Истинско произведение на изкуството!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град