зоокът

Начало | зоокът | Тайният живот на мишките и лалетата

Тайният живот на мишките и лалетата

Мирела Любенова | 2018-12-03

Тайният живот на мишките и лалетата

Помисляли ли сте си някога, че мишките могат да бъдат сладки и красиви? Ние също не сме го допускали, защото за всеки един от нас мишката е онова мръсно животно, което си копае дупки и ненадейно се промъква в дома ни и започва да прави бели. Да бута разни неща, да си гризка от храната, а и колко пъти са ни казвали, че тези животни носят зарази. Да, ама не е съвсем така. Първо зависи от това какви точно са мишките и второ къде се намират. Намерени на правилното място, мишките могат да бъдат невероятно красиви и сладки. Трудно ви е да си го представите? Тогава защо просто не погледнете снимката! Не е ли това скрито мишле в лале най-очарователната гледка, която сте виждали? При това снимката не е обработвана по почти никакъв начин! Само е малко увеличена. В това ни уверява британският фотограф Майлз Хърбърт. Как успява да заснеме тези снимки ли? Ей сега ще разберете!

Всяка година Майлз прекарва около 5 месеца тихо разхождайки се и внимателно наблюдавайки лалетата в амстердамската градина Кукенхоф. Всъщност за посетители самата градина е отворена само два месеца между март и май. Но фотографът доброволно помага в градината за засаждането и грижите за лалетата и затова има уникалната възможност да прекарва повече време сред тази красота и да заснема тези уникални кадри: малки мишчици, които с удоволствие се катерят по красивите цветя, спят вътре или си играят с прашеца. Всъщност никой не знае откъде тези животинки са се заселили в градината, но е факт, че ако сте много внимателни и тихи можете да ги видите. На тях им харесва да са там, както и на самите градинари, защото противно на първоначалното мнение на всеки от нас малките мишоци по никакъв начин не вредят на цветята. Напротив – правят ги още по-красиви, твърдят хората, които са успели да ги видят. Предполага се, че може би са дошли от минизоокъта, който се намира в близост до градината, но няма доказателства за това. Откъдето и да са дошли, едно е сигурно – те внасят много повече настроение и още повече красота в иначе невероятните цветя.

Можете да се убедите и сами като разгледате нашия фотопоглед и внимавайте, защото няма как да не се усмихнете, докато разглеждате снимките!

Снимка: Miles Herbert/Caters News



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град