новини детски

Начало | новини детски | Супер Херц и Супер Яркост гостуват в театър „София“ и разказват за магията на осветлението

Супер Херц и Супер Яркост гостуват в театър „София“ и разказват за магията на осветлението

Аз детето | 2018-05-17

Супер Херц и Супер Яркост гостуват в театър „София“ и разказват за магията на осветлението

Супер Херц и Супер Яркост са супергерои, които ще гостуват в Театър „София“, за да запознаят децата с магията и значението на осветлението и звука в театралното изкуство. Това ще бъдат актьорите Илия Виделинов и София Маринкова, които с помощта на осветители и тонрежисьори от Театър „София“ ще покажат на децата как вали сняг на сцената, как се сменят денят и нощта в театъра, що е то светлинен душ и кой и как може да промени гласовете на актьорите.

Това ще се случи на 19 май (събота) от 13:30 ч. на голямата сцена на Театър „София“ по време на събитието демонстрация „Осветление и звук“, част от поредицата „Как работи театърът?“ 2. Предложенията за малките почитатели на театъра продължават с Работилничка „Направи си театър на сенките“ на 19 май (събота) от 16:30 ч. По време на това събитие всяко дете ще си направи театър от кашонче, а герои – от ева гума. С едно фенерче и фантазия – забавлението е гарантирано. А на 20 май (неделя) от 13:30 ч. Театър „София“ и Music Play канят на Концерт „От деца за деца“.

Освен като участници, възпитаниците на Music Play ще се включат и като актьори и водещи на този концерт. Децата ще научат различни истории от музикалния свят и ще чуят различни музикални произведения. Децата от публиката ще имат възможността да свирят на истински музикални инструменти – пиано, цигулка, ксилофон, барабанче.

Цена на билет за 1 дете: 6 лв., а за един придружител входът е безплатен. Билети се продават на касите на Театър „София“, а местата са ограничени.

„Как работи театърът?“ 2 е естествено продължение на дейността на Театър „София“ в посока създаване на съвременна театрална среда, в която децата се чувстват уютно, среда, която ги предразполага. Възпитаваме любов към изкуството у детската публика чрез интерактивни събития, непринудена комуникация с тях, работа с разнообразни материали, поддържайки техния интерес и любопитство. През месец юни ще се проведат събитията по темите „Хореография и сценичен бой“ и „Маски и кукли“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град