покани

Начало | покани | Софийският зоопарк празнува своя 130-и рожден ден с голям купон

Софийският зоопарк празнува своя 130-и рожден ден с голям купон

Аз детето | 2018-05-16

Софийският зоопарк празнува своя 130-и рожден ден с голям купон

Знаете ли коя е най-старата и най-голямата зоологическа градина на Балканския полуостров? Това е Софийският зоопарк! Намира се в квартал „Хладилника“ и разполага с два входа – западен (откъм улица „Сребърна“) и източен (близо до кръстовището на бул. „Г. М. Димитров“ и бул. „Симеоновско шосе“). Ако сте авантюристи и търсите приключения, Софийският зоопарк ви предлага незабравими емоции с царя на джунглата, слоновете, щраусите и камилите. Не е необходимо и да ходите до Египет, за да се полюбувате на грацията на египетските гъски. Не е нужно и да се гмуркате сред островни рифове, за да се срещнете очи в очи с рибата клоун. Забавлението и приключението са гарантирани!

При това така е от цели 130 години! Можете ли да си представите! На 1 май (по стар стил) 1888 г. с указ на княз Фердинанд е учредена зоологическата градина в София. Първият и най-големият зоопарк на Балканите навършва 130 години! Това си е една много важна годишнина и затова от зоопарка са организирали щур тридневен купон, пълен с интересни дейности за малки и големи! Ще има концерти, викторини, ще можете заедно да нарисувате най-дългата рисунка и да се насладите на интересен театър. Точно като на истински голям рожден ден.

Ето и пълната програма на купона:

18 май, 2018 г. петък

  • 11 часа – кметът на София, г-жа Йорданка Фандъкова ще открие официална изложба, посветена на историята на зоологическата градина в София. Ще се открият две нови заграждения до залата на големите котки. Ще се представи новото мобилно приложение на VMobile – „Smart Zoo“, което е единствено по рода си в Европа и е изцяло български продукт.

19 май 2018 г. събота

  • 11 часа – рожден ден за най-малките и техните родители със специалното участие на Ники Станоев;
  • 11 ч. – концерт на Детски радиохор на Българско Национално Радио с диригент Теодора Димитрова;.
  • 11:30 ч. Джаз за деца/Jazz for kids с „Венци Благоев ДЖАЗТЕТ“, гост-вокалист Марина Господинова и детска вокална група „Щурче“ с диригент Ирена Христова;
  • 12:30 ч. викторина за деца „Минута е много“ с водещ Петър Вучков.
  • Най-дългата рисунка ще бъде направена в Зоологическа градина – 130 метра по случай 130 годишнината.
  • През двата дни (19-ти и 20-ти май) на разположение на децата ще има бяло платно и флумастери, с които да я нарисуват.
  • 18.00 часа – среща с влогъра Chris Zahariev/Крис Захариев;
  • 18:30 часа – NDOE/рапъра ЕНДО;
  • 19:00 часа – концерт BNR /Bandata na ruba/.

20 май 2018 г. неделя

  • През целия ден: Най-дългата рисунка ще бъде направена в Зоологическа градина – 130 метра по случай 130 годишнината.
  • 19.30 часа – спектакъл „Райската птица“.

Във връзка със 130-годишнината на Зоологическа градина София, 30 години Малък куклен театър „Слон“ и културната програма на Столична община по повод председателството на България на ЕС се предвижда представяне на уникален воден театър. „Райската птица“ е първият за България и Европа воден куклен театър. Воден куклен театър съществува само на едно място в света – в делтата на Червената река – Виетнам. Това е древен традиционен куклен театър и до ден-днешен тайните му остават загадка както за публиката, така и за професионалистите. За пръв път за България и Европа, такъв театър, но изцяло подчинен на Европейската културна традиция, се прави у нас.

Всички събития от програмата са безплатни срещу закупен билет за вход в Зоологическата градина. Касите ще работят с удължено работно време до 19.00 часа.

Цени: деца до 3 години влизат безплатно, от 3 до 18 години – 2 лева, над 18 години – 4 лева.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град