важните неща

Начало | важните неща | Слушайте класическа музика, за да пишете домашните си с по-голямо удоволствие

Слушайте класическа музика, за да пишете домашните си с по-голямо удоволствие

Аз детето | 2020-12-14

Слушайте класическа музика, за да пишете домашните си с по-голямо удоволствие

Без съмнение обичате да слушате музика. Доказано е, че 95% от хората обичат музиката. Класическа, рок, поп, денс – какъв тип музика предпочитате и ви е любимата? Каквато и да е, със сигурност, когато чуете любима песен, започвате да тактувате, тананикате и дори да пеете. Понякога даже на човек му се иска и да танцува и просто се чувства щастлив. Това е, което музиката прави с нас дори и без да го искаме. Сега имаме и още един или по-скоро няколко въпроса към вас: къде и кога обичате да слушате музика? Сами в стаята си? С приятел? Или докато учите? Да, някои деца обичат да слушат музика докато учат. Но трябва ли? Може ли музиката да ви помогне да мислите или да подобрите паметта си? Или е просто разсейване?

Учените се интересуват от този въпрос от дълго време. Различни проучвания през годините дават и различни отговори. Например, научните изследвания показват, че бебетата реагират на музика докато са още в коремите на майките си. Някои учени вярват, че излагането на деца на класическа музика в ранна възраст може да помогне на мозъка им да се развие по-добре и да ги направи по-умни. Музиката определено може да има физически ефекти върху тялото. Учените са извършили изследвания, които предполагат, че музиката може да помогне за понижаване на кръвното налягане и дори да облекчи болката. Но какво да кажеш за слушане на любимите си мелодии, докато се опитваш да учиш за големия тест по математика, физика или английски? Могат ли вашите любими мелодии да ви помогнат да си спомните неща за големия изпит?

Зависи от това какъв вид музика слушате и какви са фактите, които трябва да запомните. Например, някои учени вярват, че музиката може да помогне за четенето и говоренето чрез подобряване на способността на слушателя да различава звуците и да разбира по-добре езиковите модели. Така че, ако учите за изпити по език, слушането на музика може да помогне! Но какво да слушате? Класическата музика е добър избор, тъй като може да успокои нервите и да ви помогне да се съсредоточите. От друга страна, слушането на силна музика, която е отвличаща вниманието, може да има обратен ефект, като държи ума ви по-скоро зает с музиката, отколкото с предмета.

Снимка: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град