любопитно

Начало | любопитно | Самолет ще може да достига всяка точка на света само за три часа

Самолет ще може да достига всяка точка на света само за три часа

Аз детето | 2018-07-09

Самолет ще може да достига всяка точка на света само за три часа

Никой не обича дългите пътувания, дори и някой да ви твърди обратното, знайте, че не е вярно. На всеки човек на тази планета в един момент му писва да пътува и няма търпение да достигне крайната си точка. При едно такова пътуване често сме се питали, а колко ли трудно са се придвижвали хората в древността. Само си представете, тогава са нямали коли, нито влакове, нито автобуси и за да стигнат от една точка до друга най-бързото нещо, което са могли да използват е кон. Представете си само колко време им е отнемало, особено след като това е живо същество и също имало нужда от почивки и сън. А днес разполагаме с толкова много алтернативи: автомобили, влакове, автобуси, да не забравяме и самолетите! За момента те са най-бързите и най-интересните ни превозни средства и знаете ли... Може да станат и още по-бързи. Представете си само: един ден, когато вие ще пътувате с вашите деца нанякъде, може би ще правите това само за 3 часа!

Това е така, защото компанията „Боинг“ планира да създаде самолет, който ще се движи пет пъти по-бързо от звука. Представяте ли си какво нещо ще е това? Стига да успеят да го направят ще можете да стигате до всяка точка на планетата за не повече от 3 часа! С максимална скорост от над 6000 километра в час, полетът от Лос Анджелис до Токио ще е не повече от три часа, които днес са 11, казват от CNN.

„Смятам, че в следващите около две десетилетия ще можем да превърнем тези самолети в реалност. Ние виждаме бъдещи иновации, които могат да свързват различните краища на света за около 2 часа.“, коментира главният изпълнителен директор на компанията Денис Мюленбург.

Снимка: pixabay.com

Вижте и още някои любопитни неща за самолетите:
В света на самолетите: професия авиодиспечер
Как летят самолетите?
Защо самолетите не летят в права линия?
Защо самолетите оставят бели следи в небето?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град