новини детски

Начало | новини детски | С технологична работилница за деца отбелязваме международния ден „Часът на програмирането“

С технологична работилница за деца отбелязваме международния ден „Часът на програмирането“

Аз детето | 2019-12-12

С технологична работилница за деца отбелязваме международния ден „Часът на програмирането“

По повод международния ден „Часът на програмирането“ (Hour of Code) ще се проведе безплатна технологична работилница на 14 декември (събота) от 11:00 до 13:00 ч. в „Училищна Телерик Академия“. За участие е необходима предварителна регистрация на адрес coderdojo.bg/schedule, като се очаква да се включат около 70 деца на възраст между 7 и 13 години.

През тази година децата са поканени да участват в STEAM (научно-технологична) работилница – програмиране в code.org с пъзела на играта Minecraft, създаване на технологичен минипроект и участие в научни експерименти. Децата ще се запознаят с писането на код и ще изследват какво е изкуственият интелект (AI) с примери от истинския свят, при които той е помогнал да бъдат предотвратени пожари. Те ще създадат код, за да спрат пожари и да спасят село в света на Minecraft.

Безплатният урок по писане на код с Microsoft MakeCode е наличен за всеки с Windows, macOS или iPad. Също така по време на работилницата децата ще могат да създадат своя STEAM коледна картичка, използвайки електронни елементи и художествени материали. Също така ще участват и в забавни научни експерименти.

Hour of Code се провежда за пета поредна година и се организира от CoderDojo Bulgaria и Дигитална национална коалиция с подкрепата на SAP, Ocado Technology, Училищна Телерик Академия, Microsoft България. Инициативата е част от ангажимента на Microsoft да представя на учениците по света компютърните науки и да показва, че работата с код не е за избрани, а всеки може да научи основите на програмирането. През цялата седмица клубовете, които участват в програмата на CoderDojo България в цялата страна (около 40), са поканени да се включат в инициативата и да проведат „Часът на програмирането“ със своите деца, като се включват и много училища.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град