новини детски

Начало | новини детски | Рисуване, книги и съставяне на комикси подарява Градската библиотека на децата от Свищов

Рисуване, книги и съставяне на комикси подарява Градската библиотека на децата от Свищов

Аз детето | 2018-08-03

Рисуване, книги и съставяне на комикси подарява Градската библиотека на децата от Свищов

Деца ще рисуват по прочетена книга в Градската библиотека в Свищов. Творческата работилница „Работливи ръчички“ е част от летните занимания в Градската библиотека. Това съобщи за „Фокус“ Руско Русев, библиотекар при Отдел „Изкуства“ в библиотеката. Предвижда се в края на работилницата да бъде подредена изложба.

Заниманията започват от 10.00 часа в Детския отдел. Летните забавления в Градската библиотека в Свищов се организират за осма поредна година. Още в началото на юни беше открит вече традиционният клуб „Весело лято в библиотеката“. Дейностите и през тази година ще продължат до края на август. Заниманията са разнообразни. Всяко от тях минава под различен надслов – например индивидуален прочит на любими детски книги и произведения „Четенето е лесно и забавно“, литературни игри и състезания „Познай автора, героя и заглавието на приказката“, както и пътешествия – „Разказ без куфар по географската карта“.

Отбелязват се и годишнини, свързани с някои писатели. Срещите се организират в понеделник и петък от 10.00 часа, а в сряда има свободни занимания. Те включват рисуване, гледане на филми, четене на комикси и други.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град