новини детски

Начало | новини детски | Различна, забавна и вълнуваща лятна ваканция предлага читалищната библиотека на децата от Кубрат

Различна, забавна и вълнуваща лятна ваканция предлага читалищната библиотека на децата от Кубрат

Аз детето | 2018-07-09

Различна, забавна и вълнуваща лятна ваканция предлага читалищната библиотека на децата от Кубрат

Читалищната библиотека в Кубрат за поредна година отвори врати за занимания на децата през летните месеци, съобщиха от културната институция, цитирани от БТА. Програмата е под мотото „Лятно училище по култура“, като заниманията по интереси ще се провеждат от понеделник до четвъртък. Те ще бъдат водени от библиотечните служители Антония Христова, Стефка Явашева и Милена Димитрова, със съдействието на доброволците – художникът Димитър Атанасов и преподавателката Диана Илиева.

В творческите ателиета децата ще рисуват и изработват различни фигури и предмети от хартия и други материали, както и сувенири. Ще има забавно-образователни игри и виртуални пътешествия в интернет. Предвидено е и четене и обсъждане на книги и занимания по изкуства. За децата ще бъде организирано посещение на местния музей, ще има и прожекции на детски филми.

Извън тези дейности ръководителите ще се съобразяват и с други желания на участниците в лятното училище. Всяко дете, което желае да прекара една различна, забавна и вълнуваща лятна ваканция, може да посети читалищната библиотека и да се включи в заниманията, допълват от библиотеката.

Снимка: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град