игри в дома

Начало | игри в дома | Пет идеи за веселба с есенни листа

Пет идеи за веселба с есенни листа

Аз детето | 2023-11-09

Пет идеи за веселба с есенни листа

Ето че отново дойде това време от годината... Не, все още не е Коледа! Преди нея на гости ни е есента и тя е толкова красива и предлага толкова възможности да ѝ се насладиш. С топла напитка и книга в ръка, с хамак опънат в парка, за да се насладиш на красотата, със снимки, със скачане в листа, с рисуване с есенни листа. Знаете ли като казахме листа ни хрумнаха няколко идеални предложения. Те са за след училище, защото са разтоварващи и не изискват много време. Можете да разпуснете с тях преди или след като напишете домашните – и в двата случая ще спечелите. Само не бива да забравяте едно – по пътя към дома ще трябва да съберете малко красиви есенни листа с които навън изобилства сега. А после просто си изберете една от нашите идеи и се вдъхновете и малко разтоварете.

Есенни веселяци

Освен няколко красиви есенни листа ще ви трябват и бял лист хартия, лепило, цветни моливи или боички. Всичко разбира се зависи изцяло от вашето въображение, но ето какво направихме ние. Бяха ни останали забавни очички от друг проект и ги залепихме по средата на най-красивите листа, които успяхме да съберем. С помощта на темперна боя ги нарисувахме малко тук и там. Всъщност съвсем леко очертахме самите им жилки, които са си като цяла картинка. Нарисувах ме и големи усмивки. След това ги залепихме на бял лист хартия, а на него нарисувахме просто черни линии, все едно си пишем домашното от първи клас. Стана истински красиво и много се забавлявахме.

Красота с пастели и листа

Втората ни идея е за тези, които нямат чак такива красиви листа или пък нямат лепило, но пък имат пастели и бял лист хартия. Сложете есенните листа върху хартията, не е нужно да са подредени – даже напротив. Колкото по-разхвърляни са, толкова по-интересно ще стане. След това просто задръжте листото с едната ръка, а с другата го натъркайте хубаво с пастел – цветът е по избор. После просто махнете листото и вижте колко красиво е станало.

Весели апликации

Знаете ли, че освен върху тях, можете да рисувате направо с есенни листа. Върху бял лист хартия можете така да ги залепите, че да направите таралеж, пеперуда, цвете или друга картина. Става толкова красиво, весело и интересно.

Букетче за красота

От есенни листа можете да си направите и красиво букетче, което да поставите във ваза и дори чаша на бюрото си. Така то ще ви вдъхновява и ще ви дава сила за писане на домашните, а ще носи и прекрасно есенно настроение.

Рисунка на есенно дърво, която ще бъде наистина красива

А искате ли да пренесете красотата на есенните дървета и на белия лист – става много лесно. Намерете си голямо есенно листо и с помощта на четка и темперни бои го оцветете в най-различни цветове. Жилките пък очертайте с кафяво, след което полека го притиснете към хартията и го махнете. Е, не е ли това най-красивата рисунка?

Желаем ви весела есен!



Коментари
1 коментар

Теодора Чакърова , 12 г.,

Публикувано на 23.10.2022

Здравейте, как да пиша статии в този сайт и във страницата ви ,,фен клуб``? Моля да ми отговорите.

От редакцията: Може да ни изпратите по имейл това, което напишете. Имейл адресът е:
info@az-deteto.com

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град