новини детски

Начало | новини детски | Обявиха грипна ваканция в Благоевград и Пазарджик

Обявиха грипна ваканция в Благоевград и Пазарджик

Аз детето | 2018-01-19

Обявиха грипна ваканция в Благоевград и Пазарджик

Здравните власти обявиха грипна епидемия и в област Пазарджик. Заболеваемостта е 255 на 10 000 души. Пазарджик е втората област, в която е обявена грипна епидемия след Перник. Това означава, че учениците ще са в принудителна ваканция от 19 до 23 януари включително. Пикът на грипа в областта се очаква следващата седмица. Проверка е показала, че 30% от учениците в областта са болни. Във вторник лекари и специалисти ще заседават отново и ще решат дали ваканцията на учениците да се удължи и след 23 януари.

В грипна ваканция ще излязат и учениците в община Благоевград! „Заболелите от грип в Благоевград достигнаха епидемични стойности – 381 на 10 000 души, в резултат на което обявяваме епидемия с всички забранителни мерки: забраняват се плановите операции и свижданията в болниците, спират се детските и женските консултации, както и профилактичните прегледи. Учениците от 22 до 24 януари включително излизат в грипна ваканция. Това е само за община Благоевград. Детските градини продължават да работят, като само здрави деца ще посещават заведенията“, каза доктор Мончева, директор на отдел „Надзор на заразните болести“ в РЗИ – Благоевград, цитирана от БТА.

Висока заболеваемост има още в областите Пловдив, Стара Загора, Габрово, София-област, Русе и Силистра, но засега няма да бъде обявявана ваканция там, съобщават още от Министерството на образованието.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град