любопитно

Начало | любопитно | Мини Маус се кипри със своя звезда на Алеята на славата

Мини Маус се кипри със своя звезда на Алеята на славата

Аз детето | 2018-01-23

Мини Маус се кипри със своя звезда на Алеята на славата

Кой не знае за Алеята на славата в Холивуд? Гледали сме немалко репортажи за холивудски величия, поставили своите отпечатъци в мокрия цимент и коленичили пред новата си звезда на тротоара. Всъщност оттук произлиза и първата и основна заблуда, когато се спомене Алеята на славата в Холивуд. Отпечатъците и звездите не са едно и също нещо, нито са на едно и също място. Или поне не съвсем. И двете се намират в Холивуд. Отпечатъците са пред прословутия китайски театър на Грауман, в който традиционно се провеждат премиерите на много холивудски продукции. Звездите са... почти из целия Холивуд. Няма как да е иначе след като вече са 2626, не всъщност от днес са 2627. Мини Маус притежава най-новата звезда и това е чудесна новина!

Мини Маус получава своята заслужена звезда 40 години след Мики Маус! В церемонията по откриването на звездата посветена на прочутата приятелка на Мики Маус, участва генералният директор на „Дисни“ Робърт Айгър и популярната певица Кейти Пери. Екранният партньор на Мини Маус, Мики Маус получи своя звезда на Алеята на славата още през 1978 г. Това бе и първият анимационен герой, който получава това престижно отличие.

„Екранната двойка“ е заедно от 20-те години на XX-ти век. За да може да оцелее компанията на Уолт и Рой Дисни, тя се нуждае от нови лица, които да се превърнат в звездите на техните кратки филмчета. Тъкмо тогава идеята за Мики идва в съзнанието на Уолт, който преди това е правил неми филмчета с мишки.

Първоначално смята да кръсти героя си Мортимър Маус, но жена му го убеждава, че името звучало прекалено претенциозно, което кара Уолт Дисни да нарече героя си Мики. Името Мортимър по-късно е използвано за друг герой в сериите за Мики, чичото на Мини Маус. Първата поява на Мики и Мини, неговата приятелка във вестник е през 1923 година, а първата им поява в анимационното филмче „Plane Crazy“ на 15 май 1928 г. Серията е сърежисирана от Уолт Дисни и Уб Айуъркс, като Айъуркс е и главният аниматор.

Днес Мини Маус е една от най-разпознаваемите световни звезди на Холивуд, която забавлява деца и родители поколения наред. Обичана е заради заразителната си и неподправена личност. Уникалният й стил я направи муза на много модни дизайнери, артисти и фенове по света. Нейният класически тоалет с точки непрестанно е пресъздаван от модната индустрия, още от нейната ранна кръгла плоска флорална шапчица, която повлия модните тенденции сред дамските шапки, до нейните известни пандтелка и уши.

Още кадри от събитието можете да видите тук!

Снимки: reuters.com

Вижте още интересни неща за Мики:
Супер рецептата на Мики Маус: овесена каша с малко тиква и много изискан вкус
Да нарисуваме Мики Маус лесно и красиво



Коментари
1 коментар

Христина Любомирова, 27 г.,

Публикувано на 23.01.2018

Най-накрая. Тя е идолът на моето детство

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град