сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Малко прежда и боички вземете и шантава и интересна картина направете!

Малко прежда и боички вземете и шантава и интересна картина направете!

Аз детето | 2018-11-02

Малко прежда и боички вземете и шантава и интересна картина направете!

Ето че отново дойде времето да ви предложим едно интересно, забавно и шарено проектче или по-просто казано нещо, което да направите у дома, да развесели деня ви и да го разнообрази. А кое може да е по-весело и интересно от рисуването? Не ни отговаряйте – това е риторичен въпрос и знаем, че всеки мисли, че няма такова! Дори и да сте от онези малко деца, които не мислят по този начин – сега набързо ще ви убедим в обратното. Просто опитайте нашата най-нова идея и ще видите колко забавно, красиво и винаги различно може да е рисуването. Тук определено не говорим само да очертавате разни фигури с молив, което също е красиво пък и се изисква доста талант. Тук смятаме да ви покажем един уникален и много интересен начин за рисуване с прежда. Вярно, картината става доста необичайна и шантава, но пък и красива! Пък и точно това е интересното, но време е вече да ви кажем какво точно да направите!

Първо обаче – ще са ви необходими:

  • прежда
  • лист хартия
  • лепило
  • водни боички
  • четка
  • ножица

Прави се много лесно и всъщност можете да вложите доста от себе си като истински художник!

Основната идея е следната – нарязвате прежда на различни дължини. След това мажете всяко парче с лепило и го залепвате за листа хартия под различни форми и извивки. Изчаквате малко да изсъхне, а след това просто оцветявате всички бели пространства между преждата с различни цветове. После изчаквате и водните боички да изсъхнат и... Общо взето е това! Става интересна, модерна картина, която направо трябва да бъде изложена в някоя галерия за съвременно изкуство.

Друг вариант на картината е да отлепите преждата след като боичките изсъхнат – също става много интересно. И знаете ли, сега се сещаме, че подобно нещо може да се приложи дори и за стената в стаята ви. Ще стане красиво – но разбира се ще ви трябва много повече прежда, по-голяма четка и доста помощ от родителите. Но ако правите някога ремонт и обичате да ви е по-шарено и весело, защо пък не?

Ако обичате рисуването, непременно опитайте също:
Огледалното рисуване е забавно, дори и когато си сам
Да рисуваме лесно и красиво с числа
Гратаж – лесна и красива техника за рисуване
Ароматните бои правят рисуването още по-интересно
Рисуване с пръстови отпечатъци
Рисуване със сапунени мехури



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град