сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Малко бонбони разтопете и чудна украса за елхата си направете!

Малко бонбони разтопете и чудна украса за елхата си направете!

Аз детето | 2018-12-03

Малко бонбони разтопете и чудна украса за елхата си направете!

Украсихте ли вече елхата? Дори и да сте, все още има време да направите някои допълнителни подобрения по украсата. И въобще не твърдим, че вашата не е прекрасна и сега. Сигурни сме, че е такава и озарява цялата къща. Въпросът е, че може да бъде още по-оригинална, красива, цветна и сладка. При това буквално сладка! Някога правили ли сте си играчки за елха от бонбони! Може би точно сега е времето да опитате и да видите колко различно и още по-интересно изглежда елхата с тях. Лично ние имаме традиция: всяка Коледа да изработваме поне по една нова играчка, която да окачим на празничното дръвче, заедно с любимите си, които пазим от години. Така запомняме всяка Коледа. Още по-хубаво става, когато привлечем и семейството да ги изработва заедно с нас, защото какво е празникът, ако не домашен уют и забавления!

Така че ако вече сте готови за малко сладки коледни играчки ето какво ще ви трябва:

  • твърди бонбони – от тези, които дълго се смучат в устата (вкуса и цвета избирате вие)
  • клечка за зъби
  • панделки
  • формички за сладки, които обаче да издържат на печене – да не са пластмасови
  • тава
  • хартия за печене

Ето и как се правят:

Тъй като все пак ще използвате фурната макар и за малко е добре по-малките от вас да помолите за помощ. Пък и както казахме със семейството е по-забавно. Първо постелете хартия за печене в тавата. След това направо вътре наредете формичките за сладки, а в тях поставете и бонбоните колкото е възможно по-плътно един до друг, така че да запълват най-много от формичката. Много важно обаче е да не ги поставяте една върху друга. Трябва да е само един слой иначе няма нищо да се получи.

След като приключите реденето внимателно ги поставете във фурната и я включете на 250 градуса. Бонбоните ще започнат да се топят и да заемат формата. Изчакайте ги така около 4 минути, след което изключете фурната. Много е важно да не ги препичате иначе хем нищо няма да стане, хем доста ще изгорят и ще падне голямо миене. След това ги оставете в изключена фурна вътре за около още 3 минути и внимателно ги извадете. Помнете, че те ще са много топли и трябва да се използват специални ръкавици за фурна и ако не сте сигурни дори и един процент, че не можете да ги извадите, помолете някого за помощ.

Оставете ги навън така да изстинат още малко, но не повече от 15 минути, защото тогава ще се втвърдят прекалено и няма да можете да ги извадите от формичките. Когато малко поизстинат направете в горната им част дупка с помощта на клечката за зъби, за да може после да им сложите панделки, за да се закачат на елхата. Ако се пробиват трудно топнете клечката в зехтин или олио и ще стане много по-лесно. Важното тук е да не направите дупката прекалено близо до ръба, защото могат да се счупят. След това внимателно ги извадете от формичките. Ако трябва използвайте същите ръкавици като за фурната. Ако не излизат лесно можете да натиснете с пръсти леко, няма да се счупят.

Накрая просто пъхнете в дупката, която по-рано направихте достатъчно дълга панделка, завържете двата ѝ края и сте готови. Имате много вкусни и оригинални играчки за елха. Само запомнете, че можете да ги използвате само тази година – за следващата ще ви трябват нови! Също така ние ги опитахме на вкус – не са лоши! Но все пак не ги изяждайте прекалено бързо – нека красят елхата по-дълго.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град