интересно

Начало | интересно | Колко е ценен компютърът

Колко е ценен компютърът

Златина Тенева | 2006-10-23

Колко е ценен компютърът

Аз прекарвам много време седейки пред компютъра си. С него играя, уча и се забавлявам. Според мен интернета е много важен, защото благодарение на него аз мога да намирам информация, която ни трябва за училище. Освен това през свободното си време мога да играя и да се запознавам с нови приятели.

Ето пример за това колко е ценен компютъра (най-вече интернета) за децата: Миналата седмица ни дадоха домашно по история и цивилизация, в което трябваше да пишем за първото околосветско пътешествие. Наистина имаше малко информация в учебника, но целта беше да напишем по подробен доклад. Прерових сумати книги и не намерих нищо относно този въпрос. Накрая реших да потърся в интернет и намерих всичко, което ми беше нужно. За добре свършената работа (която беше 4 листа) получих шестица. Видях, че в този случай компютъра ми беше наистина полезен. Този извод ми послужи добре и за вчера когато трябваше да пишем по литература за древногръцките богове. Понеже нямам книгата древногръцки митове и легенди потърсих в интернет. Там открих много сайтове, в които пишеше подробна информация за олимпийските богове. И този път интернета ми послужи отлично.

Всички знаем, че едно дете не може постоянно да стои на учебниците. То трябва да се разведри и освежи. Един добър начин за освежаване може да бъде да изяде един плод или зеленчук. Всяко дете обича да си играе на компютъра, това мойе да бъде една чудесна занимавка за всеки ученик, а и за по-малките. В интернет има много интересни игри, но разбира се трябва да има контрол, защото някой сайтове не са подходящи за малки деца. Ако повечето детски интернет сайтове бяха като "Аз-детето" родителите нямаше да се страхуват, че мойе случайно тяхното дете да попадне в неподходяща Web страница. Естествено компютрите на са едни от най-полезните неща за очите. Облъчването им мойе да повреди зрението на някое дете или може да му донесе главоболие и слаба памет, затова за сега е най-доре на децата да се слагат специялни очила със противооблъчващо стъкло, което да предпази зрението им от повреждане.

След като споделих с Вас мнението си по въпроса с компютрите мисля, че мога да ви пожелая само едно:
"На добър час в работата Ви и много веселие на децата които ежедневно посещават Вашата интернет страница!"



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град