За да е по-лесно в училище

Начало | За да е по-лесно в училище | Имате шкафче в училище, но не знаете какво да го правите – ето няколко препоръки от нас

Имате шкафче в училище, но не знаете какво да го правите – ето няколко препоръки от нас

Аз детето | 2018-09-20

Имате шкафче в училище, но не знаете какво да го правите – ето няколко препоръки от нас

Знаем, че в много училища по света шкафчето отдавна не е велико откритие, но при нас поне за някои от вас определено е новост. Трябва да ви кажем, че е много хубава новост, защото учениците по света отдавна си оставят вътре най-различни полезни неща, които да не мъкнат всеки ден в раницата и тя да става все по-тежка. Тетрадки, учебници, дори екипи за физическо – всичко това остава в шкафчето цялата учебна година и се ползват, когато е необходимо. Колко чудесно е това! Обаче трябва и да се грижиш за новата си придобивка, почти само от теб зависи в какво състояние ще бъде. За тези от вас, които вече са имали шкафчета е ясно, но споделяме тези препоръки с останалите, които за първи път са се сблъскали с това „животно“. Знаем, че всеки знае, че трябва да е подредено и чисто, просто защото е логично. Въпреки това знаем как дори и на нас възрастните често трябва да ни се напомня да подредим, заети покрай всички други задължения. Така че ето някои от най-полезните неща, които можете да направите за вашето шкафче, за да бъде то ново и красиво по-дълго време!

Организация, подреждане

Някои от нас също са имали шкафчета така че нека ви кажем от опит, че отначало е супер готино да си оставяш нещата където намериш. Нали си е твоето шкафче... В един момент обаче става наистина разхвърляно и вече не можеш да намериш нищо от това, което ти трябва. Затова е най-добре да свикнеш шкафчето ти да е подредено още от самото начало и дори да си имаш система за организация. Така например ако в шкафчето ви няма рафтчета, можете да си купите големи кутии за съхранение на неща и да подреждате това, което ви трябва вътре. Така например е много добре нещата, които ви трябват по-често да поставяте по-отпред. Учебниците и помагалата, които ползвате по-често. Малките дребни тетрадки също имат място там, а пък екипът за физическо или кутията с храна, която може да си носите нека стоят по-надолу или по-навътре. Или пък го направете още по-удобно за вас, каквото и да решите обаче имайте си система и се придържайте към нея. Това е един от основните ключове за подредено шкафче.

Напомняния

Знаете ли, че във всеки магазин има чудесни малки листчета с магнитчета или пък малки готини дъски с маркери, а също и готини календари. Купете си нещо такова и го закачете на вратичката на шкафчето от вътрешната страна. Там можете да записвате важни училищни неща, които обикновено забравяте. Дати за изпитвания и контролни, до кой урок сте стигнали, какво имате за домашни или пък кога е родителската среща. Така мозъкът ви ще може да запомня по-важните неща, пък и нали шкафчетата са точно за това – за удобство.

Редовно чистене

Също така редовно почиствайте шкафчето си. Повярвайте ни, няма да отнема много време ако вършите тази дейност един път седмично. За всички ще е по-приятно – и за вас, и за учителите, и за останалия персонал в училището. За нас най-добрият ден е петък, точно преди почивните дни. Изхвърляйте ненужните листове хартия, опаковки от храни, подредете нещата вътре, а дори леко забършете с мокри кърпички. Толкова ще е хубаво и приятно и ще става бързо ако го правите редовно.

Пазете шкафчетата

Знаем, че звучи много готино да напишете нещо гадничко на шкафчето на съученик или да му сложите нещо вътре. По филмите изглежда доста забавно, но в действителност не е така. Така че не го правете! Само помислете ако някой направи това с вашето, няма да ви е никак приятно, нали! Има много по-забавни и безобидни номера, които можете да си правите. Да не говорим, че като нищо ще се разбере, че сте го направили и ще ви и накажат. Струва ли си? Не мислим така!

Ето сега вече знаете основните неща, които трябва да правите и които не трябва да правите с вашите чисто нови шкафчета. Дано наистина те помогнат раниците ви да са по-леки и удобни!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град