новини детски

Начало | новини детски | Готови са новите учебни програми за 11 и 12 клас

Готови са новите учебни програми за 11 и 12 клас

Аз детето | 2018-08-18

Готови са новите учебни програми за 11 и 12 клас

Готови са новите учебни програми за учениците в 11 и 12 клас. В учебниците по литература влизат нови произведения. Въвежда се и нов предмет „Гражданско образование“. Промените ще стартират от учебната 2020 година. Повече съвременни автори и нови произведения. Такива промени очакват гимназистите след две години. В обновените учебници по литература място намират заглавия като „Балкански синдром“ на Станислав Стратиев, както и стихотворението на Петя Дубарова „Посвещение“.

Произведенията са подредени на тематичен принцип. Новият предмет „Гражданско образование“ ще замести настоящия „Свят и общество“. В тези часове учениците ще могат да научат повече за съвременната демократична държава и разделението на властите. Като нови понятия са добавени „медийна грамотност“ и „омбудсман“.

Единадесетокласниците пък ще изучават „Бай Ганьо журналист“ на Алеко Константинов. Ще се даде възможност и на учителите да подбират допълнителни текстове по тяхна преценка. Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град