Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Електронните игри, които ще ви направят умни: стратегически игри

Електронните игри, които ще ви направят умни: стратегически игри

Аз детето | 2018-10-16

Електронните игри, които ще ви направят умни: стратегически игри

Без съмнение обичате игрите, защото пък кое дете не ги обича. Игрите навън, игрите у дома, електронните игри. Последните са особено любими за всички деца, защото те пренасят в един фантастичен свят, в който може да си всеки, който поискаш и да правиш каквото поискаш. Понякога са много лесни, а друг път много предизвикателни, но винаги са много интересни. От гледна точка на родителите обаче електронните игри са нищо повече от загуба на време. Защо вместо това не учиш, защо вместо това не прочетеш книга – ето с такива въпроси ви заливат възрастните всеки път, когато грабнете контролера или седнете дори и за малко пред компютъра. Разбира се те са прави, това са много полезни дейности, но малко забавление и с игра не вреди. Особено ако използвате подходящите игри. Видеоигрите обикновено не се свързват с поумняване или дори с каквато и да е работа на мозъка. Това обаче не е съвсем вярно, някои игри предлагат една наистина усилена умствена дейност. Някои са така създадени, че да развиват рефлексите или да те карат да мислиш логично. Ако не прекаляваш с тях разбира се.

И понеже навсякъде бъка от видеоигри решихме в няколко текста да ви предложим нашите любими разделени по жанрове, които са не само интересни, но и те карат да мислиш. Днес е ред на стратегическите игри! Те са едни от най-полезните, защото при тях трябва да планирате, да мислите логично и да съобразявате какво би могло да се случи. Когато играете стратегическа игра трябва да бъдете гъвкави и трябва да можете бързо да променяте тактиката, когато внезапно се случи нещо неочаквано, точно както в реалния свят. Играенето на такова нещо включва и бърз анализ и бързи решения, понякога с непълна информация. Комплексните стратегически игри могат да подобрят и други познавателни умения, включително работната памет и разсъжденията. Затова защо не опитате ето тези игри, но само не забравяйте – за не повече от час и половина на ден.

StarCraft: Remastered

StarCraft: Remastered е научнофантастична игра в реално време, където различни извънземни се борят за господство над планетата. Всеки вид има различни бойни единици на разположение, които умеят специфични неща и това изисква различни тактики за победа. Играта включва управление на ресурсите за изграждане и поддържане на тези единици. Проучване установи, че играенето на Starcraft може да увеличи „гъвкавостта на мозъка“ на играча, способността му да разпределя ресурсите на мозъка при променящи се обстоятелства, които учените описват като „крайъгълен камък на човешката интелигентност“.

Unravel

Нашата лична любимка! Тя предлага полет на въображението и на мисълта. Развива и двете отлично, но как можете да прочетете тук!

Astro Bot Rescue Mission

За тези от вас, които обичат малко по-спокойните и детски игри Astro Bot Rescue Mission е идеална! С нея ще поемете контрол върху забавното роботче ASTRO и ще се впуснете в едно приключение, в края на което трябва да спасите приятелите му. За целта обаче ще трябва да минете през много логически задачи, а също и да подобрявате функциите на робота като събирате необходимите ресурси и ги използвате в най-подходящия момент.

Minecraft

Тази игра е позната на всеки. Тя изисква много въображение, а също и много ресурси – не само такива в самата игра, но и такива на мозъка. Повече за нея можете да прочетете тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град