малък готвач

Начало | малък готвач | Да се заредим с витамини: артистичната и вкусна салата на художника

Да се заредим с витамини: артистичната и вкусна салата на художника

Аз детето | 2018-08-02

Да се заредим с витамини: артистичната и вкусна салата на художника

Лятото вече е тук и смятаме, че е време да оставим хамбургерите и пържените картофки и да се заредим с малко витамини. Все пак лятото е сезонът на пресните плодове и зеленчуци и не бива да ги пропускаме с лека ръка. Те също са много вкусни, а и тялото ви ще ви бъде благодарно за свежата доза витамини и други полезни вещества. Освен това плодовете и зеленчуците също могат да бъдат приготвени вкусно и по много различни начини. Поради тази причина решихме да споделим с вас някои рецепти за любимите си салати. Тях хапваме редовно и с удоволствие. Не се съмняваме, че ще се харесат и на вас и ще ви заредят с много енергия, както правят с нас. Някои от тях са необичайни, други са съвсем обикновени, но винаги са много вкусни!

Смеем да кажем, че шестата салата от нашата серия е доста артистична! Няма нужда да ви казваме, че е вкусна. В действителност не е измислена от художник, но според нас прилича на такава, защото изглежда просто някак си артистична и сякаш всеки продукт е нарисуван от художник! Те се съчетават идеално в една вкусна феерия. Повечето от вас може би биха се отказали да я опитат, защото тя съдържа два продукта, които повечето деца не примират да хапват, но съчетани в тази салата те имат съвсем нов вкус, който несъмнено ще харесате. Полезността им пък си е пределно ясна. Всъщност тази салата не съдържа нищо чак толкова екзотично, но изглежда красиво и интересно, нали? Не се съмняваме, че вече нямате търпение да я опитате, така че ето и необходимите продукти!

Прави се лесно, както всяка от нашите салати:

Първото, което трябва да направите е да изсипете сока от цвеклото – той няма да ви трябва. Нашият съвет е да си купите готово сварено от магазина. Продава се навсякъде и няма смисъл да губите време да го варите. Продава се или в консерва, или в плик. Ако е от консерва вътре има сок, който няма да ви трябва в случая, така че просто го излейте. Или го изпийте ако ви харесва! Най-лесно първото ще стане като просто изсипете цялата консерва в купичка и след това извадите цвеклото. Само внимавайте с него, защото доста оцветява и после цветът трудно се маха!

След това го оставете за малко в купичката, а през това време вие измийте листата от маруля. Знаете, че това е много важно. След това ги накъсайте в подходяща за салата купичка. И преди сме ви казвали, че според нас е по-лесно да се накъсат, а сме чували, че е и по-полезно. Към тях внимателно прибавете 200 г маслини – черни, зелени или друг вид – няма значение, изберете вашите любими. След което внимателно отворете консервата с риба тон, ако е необходимо помолете някой възрастен да свърши тази работа, едва ли ще има против след като се прави за секунди. Сипете и рибата към марулята и маслините. Можете и леко да разбъркате.

Сега помните ли онова цвекло? Е, извадете го от купата и го нарежете на парчета. Както казахме само внимавайте, защото боядисва, може би ще е добра идея да постелите нещо ненужно на масата докато го правите. След това поставете и него в салатата. Можете да го наредите в кръг така че да изглежда по-красиво и художнически. Накрая остава да поставите и шепа филирани бадеми! Сложете колкото ви харесва!

После просто подправете с 2 супени лъжици зехтин и сока от 1 лимон! Това е всичко! Изглежда малко странна и определено не с любимите ви продукти, но си нямате и на представа колко е вкусно! Опитайте!

Снимки: Az-deteto.bg

Не пропускайте да опитате:
Вкусна и лесна салата „Витаминка“
Необичайна и сладка „Нежна“ салатка
Апетитна и сочна „Слънчева“ салата
Оригинална и апетитна салатка в чаша



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град