зоокът

Начало | зоокът | Бургаският зоопарк приветства първите си примати

Бургаският зоопарк приветства първите си примати

Аз детето | 2019-04-18

Бургаският зоопарк приветства първите си примати

Зоопаркът в Бургас кани всички жители и гости на града на официално откриване в събота, 20 април, от 11 часа. През целия ден посетителите ще бъдат допускани без входна такса. Поводът е прекрасен –съвсем наскоро бургаският стана един от десетте лицензирани зоопарка в България. Това му дава допълнителна възможност за обмен на полезна информация и екзотични животни, взаимопомощ при успешното им отглеждане, размножаване и лекуване, когато се налага. С новия лиценз собственикът на „Зоопарк Бургас“ Кръстьо Дъбов получи правото да отглежда и примати.

Първите са вече тук! Това са чифт мадагаскарски лемури и чифт маймунки от вида зелена морска котка. На официалното откриване в събота от 11 часа, което се организира със съдействието на Община Бургас, ще има развлекателна програма за малки и големи, песни и танци с лазарки, демонстрация с хищни птици и още изненади. Тъй като се очаква голям интерес към събитието, на 20 април към кварталите „Черно море“ и „Рудник“, в близост до които се намира зоопаркът, ще пътуват не соло, а по-големите съчленени автобуси от градския транспорт по обслужващата линия №6. „Бургасбус“ ще пусне и два извънредни курса.

В „Зоопарк Бургас“ се отглеждат над 60 вида животни, близо 650 отделни екземпляра, в условия, близки до реалната им жизнена среда, на площ от 35 декара.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град