зоокът

Начало | зоокът | Акула се държи като кученце и дори си има стопанин

Акула се държи като кученце и дори си има стопанин

Аз детето | 2018-01-19

Акула се държи като кученце и дори си има стопанин

Акулите – всички сме свикнали да мислим за тях като за огромни риби с остри зъби и доста лош нрав. Те са страшилищата на всяко море и океан и веднага щом ги видим трябва да се спасяваме. Перката пореща вълните е най-страшното нещо, което можете да видите във водата. Дали наистина обаче е така? Оказва се, че не съвсем, защото зависи от акулата и от човека. Не вярвате ли? Тогава вижте тази удивителна история, която няма как да не ви убеди в обратното, а именно, че не всички акули са страшилища. Някои от тях дори стават за домашни любимци!

Акула позволи на водолаз да я погали и се държа в ръцете му като гальовно кученце. Това се случи край Бахамите, а мъжът, „влязъл под кожата“ на акулата е морският биолог Александър Уилкокс, съобщава БТА. Видео в социалните мрежи показва водолаза, около когото плуват десетки акули, а една от тях спокойно стои до него и той я гали.

Още като младеж Уилкокс усвоил специална техника, с която кара акулите да изпадат в нещо като транс. Чрез потриване на специална точка около устата на хищника, той остава неподвижен за около 15 минути, а заедно с това в този период се изпаряват и унищожителните му инстинкти. Явно всеки има нужда от нежност! Повече за специалната техника, както и удивителната история вижте във видеото!

Вижте още няколко интересни акулски материали:
Пет акули от които не бива да се плашите
Кой е по-страшен – акулите или делфините?
Най-добрият ми приятел е акула!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град