България

Начало | България | 5 интересни места в България за семейни летни приключения

5 интересни места в България за семейни летни приключения

Аз детето | 2023-08-17

5 интересни места в България за семейни летни приключения

Лято е! Време е за пътувания, приключения и вълнуващи изживявания със семейството. И докато всички си мечтаят да отидат на море, да се пекат на плажа под горещите лъчи на слънцето и да плуват в солената морска вода, ние сега смятаме да ви предложим нещо малко по-различно. В нашата скъпа родина, както всеки от вас би трябвало да знае, има безкрайно много хубави места! България предлага толкова много интересни райони, които да обиколите. При това със сигурност няма да успеете само за едно лято, но защо да не започнете! Някои от тях са по-далеч от големите градове, а други са наистина близо, но едно е сигурно – всяко от тях предлага интересно и забавно семейно приключение. Затова сега ви предлагаме заедно с мама, татко, брат и сестра, да прегледате списъка със селектираните от нас места и да си изберете поне едно, което да посетите в летните месеци. Гарантираме, че няма да съжалявате!

Фестивал на пясъчните скулптури (Бургас)

Фестивалът на пясъчните скулптури е наистина вълшебно място. Неговата популярност нараства след всяка изминала година и все повече хора от близо и далеч го посещават и определено има защо. Нали знаете как и самите вие обичате да си строите замъци от пясък! Тогава със сигурност ще харесате и фестивала, защото там творци от целия свят строят от пясък най-вълшебните и интересни неща! Тази година е единадесетото издание на фестивала – той ще бъде открит през юли и ще продължи до края на октомври 2019 г. Тазгодишната тема на пясъчните фигури е „Любими герои“. 

Селото на щъркелите (с. Белозем)

Чували ли сте за село Белозем? Признаваме си, ние също до неотдавна не бяхме, а то е прекрасно място. Освен богата и красива природа, която носи спокойствие, там е пълно и с щъркели. Те са наистина интересни и очарователни птици, но предпочитат по-спокойните места и затова в града няма как да ги видите. От друга страна в Белозем те са в изобилие и най-хубавото е, че не е като да са в зоологическа градина и да ги гледате през решетки. Там те летят на воля и се държат точно както би трябвало. През 2005 г. селото е обявено за деветото европейско село на щъркела, поради това, че тук са съсредоточени най-много щъркели в България. Другите осем села на щъркела са в Полша, Германия, Унгария, Румъния, Словения и Турция. Белият щъркел е защитен от Закона за защита на природата. Птиците се размножават в по-топлите части на Европа, а зимуват в тропическа Африка. Всяка есен над 150 щъркела отлитат от Белозем. Щъркелите тръгват на юг на деня на св. Пантелеймон. А всяка следваща пролет в Белозем се появяват нови и нови гнезда.

Замъкът „Влюбен във вятъра“ (с. Равадиново, общ. Созопол)

Ходили ли сте някога в замък? Ама не такъв в увеселителен парк, който само да прилича на замък, а истински? Не? Тогава още сега предложете на семейството да минете през село Равадиново и да посетите истински замък. Да, вярно, че той е строен скоро, а не по времето на рицарите, когато са строени повечето замъци, но това не го прави по-малко истински. Напротив: той е точно копие на истинските с приказна архитектура съчетаваща в себе си елементи от Романтизма и древните времена. При това замъкът не само има прекрасна градина и външен вид. Той предлага разходки и във вътрешността си, където се организират и много игри за деца и възрастни. Можете да търсите скрито съкровище, да ловите духове или да гледате лятно кино!

Арткъща с музей „Куклите“ (София)

Арткъща с музей „Куклите“ е уникален в България музей на куклите с над 3000 кукли, Творилница и парти център за рождени дни. Представени са порцеланови кукли, антикварни, ритуални, съвременни, марионетки, сувенирни кукли от България и от света, винтидж, колекционерски и др. Приказните същества се усмихват, пеят и танцуват, докато разказват истории. Малки и големи се потопяват в богатия куклен свят на музея, очаровани от магията му. Музеят се намира в центъра на София в 100-годишна аристократична къща – паметник на архитектурата в неокласически стил и разполага с уютен вътрешен двор.

Детската железница (Пловдив)

Знаехте ли, че има влак специално създаден за деца? Но не от онези, които обикалят в кръг, а истински влак, по истински дълги и големи релси. Това е Детската железница в Пловдив, която е разположена в подножието на Младежкия хълм. Железопътната линия има дължина 1090м. Влакчето има капацитет от около 50 места. Съставено е от локомотив и 3 вагона. Прави по 6 курса на ден през живописна местност и даже може да ви пуснат в локомотива. Не е ли това много забавно?

Снимки: pixabay.com и Az-deteto.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град